De weg van zelfverwezenlijking...
28 september 2022 

De weg van zelfverwezenlijking...

Het is zo verleidelijk om onze diepste wonden weg te stoppen onder een laag van verdoving. En dan heb ik het niet zozeer over de ‘gangbare verslavingen’ zoals alcohol of drugs maar over de veel vaker voorkomende ‘sluipende’ verdoving die we niet eens in de gaten hebben: social media, sport, eten… Ja, zelfs alle goedbedoelde zelfhulpboeken die je verleiden om in je hoofd te blijven zitten, te (over)analyseren en je middels inzichten uitnodigen om toch nog enige grip of controle te houden over je weggestopte gevoelens 

“𝘡𝘦𝘭𝘧𝘷𝘦𝘳𝘸𝘦𝘻𝘦𝘯𝘭𝘪𝘫𝘬𝘪𝘯𝘨 𝘴𝘵𝘰𝘱𝘵 𝘯𝘰𝘰𝘪𝘵. 𝘌𝘭𝘬𝘦 𝘬𝘦𝘦𝘳 𝘸𝘦𝘦𝘳 𝘥𝘶𝘪𝘬 𝘪𝘬 𝘥𝘦 𝘥𝘰𝘯𝘬𝘦𝘳𝘦 𝘵𝘶𝘯𝘯𝘦𝘭 𝘪𝘯, 𝘰𝘮 𝘷𝘦𝘳𝘷𝘰𝘭𝘨𝘦𝘯𝘴 𝘢𝘢𝘯 𝘥𝘦 𝘢𝘯𝘥𝘦𝘳𝘦 𝘬𝘢𝘯𝘵 𝘰𝘷𝘦𝘳𝘴𝘱𝘰𝘦𝘭𝘥 𝘵𝘦 𝘸𝘰𝘳𝘥𝘦𝘯 𝘥𝘰𝘰𝘳 𝘰𝘰𝘨𝘷𝘦𝘳𝘣𝘭𝘪𝘯𝘥𝘦𝘯𝘥 𝘭𝘪𝘤𝘩𝘵”.


Zolang je in je hoofd zit, hoef je niet af te zakken naar daar waar misschien wel wat vervelends te voelen valt. Onze mind is een meester in het voor de gek houden van ons hart  
En weet je? Het is heel normaal om jezelf te willen verdoven van de pijn. Het is een vorm van zelfbescherming. Want ergens doorheen je leven(s) heb je geleerd dat voelen pijn doet, soms zelfs gevaarlijk is. Dus is de veiligste keuze om af te sluiten, te verstoppen, te verdoven… en vooral niet te voelen.
Maar er komt een punt, lieve jij, waarop het je allemaal teveel wordt. Je wordt ziek, depressief, burned out. De triggers slaan je om de oren en je raakt zodanig de koers kwijt dat je niet meer kunt negeren dat er iets ‘niet helemaal ok’ is.
En dat is het punt waarop heling kan plaatsvinden. Dat is het punt waarop jouw ziel zo lang heeft zitten wachten. Het punt waarop je durft te luisteren naar wat je hart je influistert.
Durf je schaduwstukken aan te kijken. Geef je eraan over. Raap al je moed bij elkaar, haal een keer diep adem en durf erin te duiken.
Het is de enige weg naar dat oogverblindende licht.

Heel veel liefs en I'll see you on the other side!Over de schrijver
Mijn naam is Conny Van Hees, bezieler van Huis Van Hees. Als voormalig psychologe verdiep ik me al ruim 20 jaar in de psyche en het bewustzijn van de mens. Zo’n 12 jaar geleden is daar de passie interieur bijgekomen. Jarenlang ben ik zoekende geweest. Zoekend naar een plek waar ik mezelf kon zijn. Zoekend naar een plek waar ik me fijn voelde. Ik zwierf de wereld rond en kwam erachter dat thuis geen vaste plek is, maar een gevoel. Een gevoel wat je in je draagt. Zolang ik buiten me bleef zoeken, zou ik het nooit vinden. Een spannende maar magische reis naar binnen volgde… En hoewel ik leerde dat het enige echte ‘thuis’ die plek in je hart is, werd ik me er tevens bewust van hoe onze omgeving weldegelijk invloed heeft op ons welbevinden en geluksgevoel en ons kan ondersteunen, juist bij die weg naar binnen… Eén van mijn doelen in dit leven is dan ook om jou dat ultieme gevoel van thuiskomen te laten ervaren. Enerzijds door je de connectie te laten ervaren met je prachtige hart, je 'thuis' wat je altijd bij je draagt. Anderzijds door jouw omgeving zo vorm te geven dat het een helende en voedende afspiegeling wordt van jouw binnenwereld. Mijn missie is om jou te laten THUISKOMEN, in je huis en in jezelf.
Reactie plaatsen

Voorkom dat je de leukste blogs misloopt!

Sluit je nu aan bij de tribe en ontvang  bericht over nieuwe blogs, leuke aanbiedingen, tips &tricks en inspirerende nieuwtjes omtrent interieur en bewustzijn!

50%
Benieuwd naar leuke acties & interessante nieuwtjes of wil je gewoon lekker geïnspireerd worden?
Sluit je dan nu aan bij de Huis Van Hees Tribe!
Meld je nu aan
Nieuwsbrief interieur