Over zelfliefde: “Je geeft zoveel, maar geef je jezelf wel genoeg?”
04 november 2022 

Over zelfliefde: “Je geeft zoveel, maar geef je jezelf wel genoeg?”

Ik ben een gever. Altijd al geweest. Nooit bewust echter. Ik deed gewoon wat voor mij fijn voelde en wat me zo goed en gemakkelijk af ging dat het vanzelf zo stroomde. Ik tunede in bij de ander, voelde wat haar of zijn behoeftes waren, luisterde, zag en deed mijn uiterste best om te helpen...
…zelfs als dat ten koste ging van mezelf.

Je geeft zoveel,

maar geef je jezelf wel genoeg?


Ik heb er lang niets mee gekund, met die uitspraak. “Het leven is er toch om elkaar te helpen? Het leven is een cirkel van geven en ontvangen… toch? En als ik veel te geven heb, is dat toch alleen maar mooi?”

Liefdevol geven. Het is een immens mooie eigenschap. En ja, het is heel belangrijk om te geven. Maar ben je ook in staat om aan jezelf te geven? Om eerst in je eigen behoeften te voorzien en dan pas in die van de ander? Lukt het je ook om te ontvangen? In de allereerste plaats van jezelf?
Geven en zorgen voor een ander kunnen een onbewust patroon zijn om niet te hoeven intunen bij jezelf. Als je bij de ander bent met je aandacht, kan je namelijk niet bij jezelf zijn (read that again ;-) ).
Zorg jij even goed voor jezelf als dat je zorgt voor de ander?
Of zorg je voor een ander omdat je het moeilijk vindt om voor jezelf te zorgen?


𝘌𝘦𝘯 𝘰𝘯𝘵𝘻𝘦𝘵𝘵𝘦𝘯𝘥 𝘮𝘰𝘰𝘪𝘦 𝘶𝘪𝘵𝘪𝘯𝘨 𝘷𝘢𝘯 𝘻𝘦𝘭𝘧𝘻𝘰𝘳𝘨 𝘦𝘯 𝘻𝘦𝘭𝘧𝘭𝘪𝘦𝘧𝘥𝘦 𝘪𝘴 𝘩𝘦𝘵 𝘫𝘦𝘻𝘦𝘭𝘧 𝘨𝘶𝘯𝘯𝘦𝘯 𝘰𝘮 𝘦𝘦𝘯 𝘷𝘦𝘪𝘭𝘪𝘨𝘦 𝘦𝘯 𝘸𝘢𝘳𝘮𝘦 𝘵𝘩𝘶𝘪𝘴𝘱𝘭𝘦𝘬 𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘫𝘦𝘻𝘦𝘭𝘧 𝘵𝘦 𝘤𝘳𝘦ë𝘳𝘦𝘯 𝘸𝘢𝘢𝘳𝘪𝘯 𝘫𝘦 𝘩𝘦𝘭𝘦𝘮𝘢𝘢𝘭 𝘵𝘰𝘵 𝘳𝘶𝘴𝘵 𝘬𝘶𝘯𝘵 𝘬𝘰𝘮𝘦𝘯. 𝘞𝘪𝘭 𝘫𝘦 𝘥𝘢𝘵 𝘪𝘬 𝘮𝘦𝘵 𝘫𝘦 𝘮𝘦𝘦𝘬𝘪𝘫𝘬 𝘪𝘯 𝘩𝘰𝘦 𝘫𝘦 𝘥𝘢𝘵 𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘮𝘦𝘬𝘢𝘢𝘳 𝘬𝘳𝘪𝘫𝘨𝘵? 𝘚𝘵𝘶𝘶𝘳 𝘮𝘦 𝘥𝘢𝘯 𝘦𝘦𝘯 berichtje.


Over de schrijver
Mijn naam is Conny Van Hees, bezieler van Huis Van Hees. Als voormalig psychologe verdiep ik me al ruim 20 jaar in de psyche en het bewustzijn van de mens. Zo’n 12 jaar geleden is daar de passie interieur bijgekomen.Jarenlang ben ik zoekende geweest. Zoekend naar een plek waar ik mezelf kon zijn. Zoekend naar een plek waar ik me fijn voelde. Ik zwierf de wereld rond en kwam erachter dat thuis geen vaste plek is, maar een gevoel. Een gevoel wat je in je draagt. Zolang ik buiten me bleef zoeken, zou ik het nooit vinden. Een spannende maar magische reis naar binnen volgde…En hoewel ik leerde dat het enige echte ‘thuis’ die plek in je hart is, werd ik me er tevens bewust van hoe onze omgeving weldegelijk invloed heeft op ons welbevinden en geluksgevoel en ons kan ondersteunen, juist bij die weg naar binnen…Eén van mijn doelen in dit leven is dan ook om jou dat ultieme gevoel van thuiskomen te laten ervaren. Enerzijds door je de connectie te laten ervaren met je prachtige hart, je 'thuis' wat je altijd bij je draagt. Anderzijds door jouw omgeving zo vorm te geven dat het een helende en voedende afspiegeling wordt van jouw binnenwereld.Mijn missie is om jou te laten THUISKOMEN, in je huis en in jezelf.
Reactie plaatsen

Voorkom dat je de leukste blogs misloopt!

Sluit je nu aan bij de tribe en ontvang  bericht over nieuwe blogs, leuke aanbiedingen, tips &tricks en inspirerende nieuwtjes omtrent interieur en bewustzijn!

50%
Benieuwd naar leuke acties & interessante nieuwtjes of wil je gewoon lekker geïnspireerd worden?
Sluit je dan nu aan bij de Huis Van Hees Tribe!
Meld je nu aan
Nieuwsbrief interieur