Er moeten mensen zijn...
Als kind heb ik een enorm waardevol geschenk gekregen toen ik hier op aarde kwam, namelijk een flinke dosis enthousiasme en een positieve mindset. Ik heb er doorheen mijn leven al het nodige profijt van gehad. Een jeugd die niet altijd vlekkeloos verliep, het verlies van dierbaren, een heuse zoektocht naar mijzelf en de daarbij horende strubbelingen ben ik aardig doorgekomen. Mede dankzij mijn optimistische blik!
Een godsgeschenk. Zeker in deze bizarre tijd. Een tijd waarin de wereld op haar grondvesten schudt en niets meer zeker lijkt. Een tijd waarin het logisch is als je je even machteloos voelt en vervalt in angst, onzekerheid, onwetendheid. En opnieuw voelt het als een cadeautje nu ik dit geschenk met anderen mag delen. Nu ik anderen mag inspireren om te genieten van de vele dingen die nog wél kunnen, de cadeautjes die Moeder Natuur ons elke dag toewerpt, de kleine dingen in het leven die er het meeste toe doen. Genieten van het leven. Genieten van een thuis. Genieten van de verbinding met elkaar.
Een gedicht wat me op het lijf geschreven staat, is dat van Toon Hermans: “Er moeten mensen zijn…”. Het hangt uitvergroot in mijn kantoor, als reminder. Ik deel het hier graag met je…

Er moeten mensen zijn…


Er moeten mensen zijn die zonnen aansteken

Voordat de wereld verregent

Mensen die zomervliegers oplaten

Als ’t ijzig wintert

En die confetti strooien tussen de sneeuwvlokken

Die mensen moeten er zijn

 

Er moeten mensen zijn die aan de uitgang van ’t kerkhof ijsjes verkopen

En op de puinhopen mondharmonica spelen

Er moeten mensen zijn die op een stoel gaan staan

Om sterren op te hangen in de mist

Die lente maken van gevallen bladeren

En van gevallen schaduw licht

 

Er moeten mensen zijn die ons verwarmen

En die in een wolkeloze hemel

Toch in de wolken zijn

Zo hoog

Ze springen touwtje langs de regenboog

Als iemand heeft gezegd:

Kom maar in m’n armen

 

Bij dat soort mensen wil ik horen:

Die op het tuinfeest in de regen dansen

Ook als de muzikanten al naar huis zijn gegaan

 

Er moeten mensen zijn die op het grijze asfalt

In grote witte letters ‘liefde’ verven

Mensen die namen kerven in een boom vol rijpe vruchten

Omdat er zoveel anderen zijn die voor de vlinders vluchten

En stenen gooien naar ’t lenteblauw

Omdat ze bang zijn voor de bloemen

En bang zijn voor ik hou van jou

 

Ja, er moeten mensen zijn met tranen als zilveren kralen

Die stralen in het donker

En de morgen groeten

Als het daglicht binnenkomt op kousenvoeten

 

Weet je, er moeten mensen zijn die bellen blazen

En weten van geen tijd

Die zich kinderlijk verbazen

Over iets wat barst van mooiigheid

 

Ze roepen van de daken dat er liefde is en wonder

Als al die anderen schreeuwen: alles heeft geen zin

Dan blijven zij roepen: nee, de wereld gaat niet onder

En zij zien in ieder einde weer een nieuw begin

 

Zij zijn een beetje clown

Eerst het hart en dan het verstand

En ze schrijven met hun paraplu ‘i love you’ in het zand

Omdat ze zo gigantisch in het leven opgaan

En vallen en vallen en vallen en opstaan

 

Bij dat soort mensen wil ik horen:

Die op het tuinfeest in de regen blijven dansen

Ook als de muzikanten al naar huis zijn gegaan

De muziek gaat door

De muziek

Gaat

Door

 

-𝒯𝑜𝑜𝓃 𝐻𝑒𝓇𝓂𝒶𝓃𝓈-

 

Over de schrijver
Mijn naam is Conny Van Hees, bezieler van Huis Van Hees. Als voormalig psychologe verdiep ik me al ruim 20 jaar in de psyche en het bewustzijn van de mens. Zo’n 12 jaar geleden is daar de passie interieur bijgekomen. Jarenlang ben ik zoekende geweest. Zoekend naar een plek waar ik mezelf kon zijn. Zoekend naar een plek waar ik me fijn voelde. Ik zwierf de wereld rond en kwam erachter dat thuis geen vaste plek is, maar een gevoel. Een gevoel wat je in je draagt. Zolang ik buiten me bleef zoeken, zou ik het nooit vinden. Een spannende maar magische reis naar binnen volgde… En hoewel ik leerde dat het enige echte ‘thuis’ die plek in je hart is, werd ik me er tevens bewust van hoe onze omgeving weldegelijk invloed heeft op ons welbevinden en geluksgevoel en ons kan ondersteunen, juist bij die weg naar binnen… Eén van mijn doelen in dit leven is dan ook om jou dat ultieme gevoel van thuiskomen te laten ervaren. Enerzijds door je de connectie te laten ervaren met je prachtige hart, je 'thuis' wat je altijd bij je draagt. Anderzijds door jouw omgeving zo vorm te geven dat het een helende en voedende afspiegeling wordt van jouw binnenwereld. Mijn missie is om jou te laten THUISKOMEN, in je huis en in jezelf.
Reactie plaatsen

Voorkom dat je de leukste blogs misloopt!

Sluit je nu aan bij de tribe en ontvang  bericht over nieuwe blogs, leuke aanbiedingen, tips &tricks en inspirerende nieuwtjes omtrent interieur en bewustzijn!

50%
Benieuwd naar leuke acties & interessante nieuwtjes of wil je gewoon lekker geïnspireerd worden?
Sluit je dan nu aan bij de Huis Van Hees Tribe!
Meld je nu aan
Nieuwsbrief interieur