Herfstequinox: 4 dingen die je kunt doen bij de overgang van de zomer naar de herfst
21 september 2022 

Herfstequinox: 4 dingen die je kunt doen bij de overgang van de zomer naar de herfst

De zon blaast met haar subtiele warmte nog wat laatste vakantieherinneringen op onze wangen en kondigt daarmee langzaam maar zeker de herfst aan. En met het uitblazen van haar laatste adem verlaten we het seizoen van expansie en uitbundigheid en rollen we het seizoen in van bezinnen en naar binnen keren.

De herfst, hét seizoen van loslaten

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De bomen laten zo mooi zien wat de bedoeling is: de herfst is hét seizoen van loslaten. Alles wat je het afgelopen jaar -of misschien wel véél langer- met je hebt meegesjouwd, alles wat de energiestroom in je woning blokkeert, alles wat je in je leven hebt toegelaten wat jou niet meer dient… Het mag allemaal worden aangekeken, uitgezwaaid en losgelaten. 


herfstvibes

4 manieren om mee te flowen op de vibes van de herfstequinox

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Elk jaar vindt de herfstequinox plaats rondom 21 september. De dag en de nacht zijn dan even lang en de zon staat loodrecht boven de evenaar. Het is het punt waarop de uitbundige yang energie van de zomer afneemt en plaats maakt voor de meer ingetogen yin energie. De natuur geeft aan dat het weer tijd is om de balans te maken: laat los wat je niet meer nodig hebt en wat je niet meer dient, om plaats te maken voor het nieuwe wat zich straks in de lente weer mag openbaren.

1. Ruim MENTALE rommel op

Laat gedachten en overtuigingen los die je niet meer dienen. Je bent ze ooit gaan geloven uit zelfbescherming of onwetendheid. Maar inmiddels ben je ze ontgroeid en is het tijd om ze los te laten. 

2. Ruim FYSIEKE rommel op

Zoek je kledingkast uit, organiseer je voorraadkast en reorganiseer je woonaccessoires. Gooi of geef weg wat je niet meer hoeft en maak plaats voor het nieuwe wat straks in je leven wil komen.

3. Ruim EMOTIONELE rommel op

Neem je relaties even goed onder de loep. Van welke verbindingen krijg je energie en welke kosten je energie? Durf eerlijk te zijn naar jezelf en naar de ander en laat los als de relatie is doodgebloed.

4. Ruim je AGENDA op

Kijk welke afspraken je voor de komende maanden hebt staan en wees selectief wat betreft datgene waaraan je je energie spendeert. De herfst is de periode om naar binnen te keren en te bezinnen. Maak daar de ruimte voor.


Aanstaande vrijdag is het weer de herfstequinox. Wat wil jij graag loslaten?

Ik ga eerst: ik wil mijn gevoel van ongeduld en frustratie loslaten op de momenten dat ik te veel wil en te snel wil. Oh en nog eentje: ik wil de overtuiging loslaten dat het perfect moet zijn voordat het ‘goed genoeg’ is.

Nu jij!


Over de schrijver
Mijn naam is Conny Van Hees, bezieler van Huis Van Hees. Als voormalig psychologe verdiep ik me al ruim 20 jaar in de psyche en het bewustzijn van de mens. Zo’n 12 jaar geleden is daar de passie interieur bijgekomen. Jarenlang ben ik zoekende geweest. Zoekend naar een plek waar ik mezelf kon zijn. Zoekend naar een plek waar ik me fijn voelde. Ik zwierf de wereld rond en kwam erachter dat thuis geen vaste plek is, maar een gevoel. Een gevoel wat je in je draagt. Zolang ik buiten me bleef zoeken, zou ik het nooit vinden. Een spannende maar magische reis naar binnen volgde… En hoewel ik leerde dat het enige echte ‘thuis’ die plek in je hart is, werd ik me er tevens bewust van hoe onze omgeving weldegelijk invloed heeft op ons welbevinden en geluksgevoel en ons kan ondersteunen, juist bij die weg naar binnen… Eén van mijn doelen in dit leven is dan ook om jou dat ultieme gevoel van thuiskomen te laten ervaren. Enerzijds door je de connectie te laten ervaren met je prachtige hart, je 'thuis' wat je altijd bij je draagt. Anderzijds door jouw omgeving zo vorm te geven dat het een helende en voedende afspiegeling wordt van jouw binnenwereld. Mijn missie is om jou te laten THUISKOMEN, in je huis en in jezelf.
Reactie plaatsen

Voorkom dat je de leukste blogs misloopt!

Sluit je nu aan bij de tribe en ontvang  bericht over nieuwe blogs, leuke aanbiedingen, tips &tricks en inspirerende nieuwtjes omtrent interieur en bewustzijn!

50%
Benieuwd naar leuke acties & interessante nieuwtjes of wil je gewoon lekker geïnspireerd worden?
Sluit je dan nu aan bij de Huis Van Hees Tribe!
Meld je nu aan
Nieuwsbrief interieur