Is jouw huis een feestje voor je zintuigen?
07 augustus 2020 

Is jouw huis een feestje voor je zintuigen?

‘Thuis’ is onze basis, een plek waar we tot rust kunnen komen en de prikkels van de dag kunnen laten neerdwarrelen. Thuis is de plek waar je kunt ontsnappen aan de ratrace, waar je de deur achter je kunt dichttrekken en alle rumoer uit de buitenwereld kunt weren. De plek om rustig aan te doen, te lezen, te chillen, te dromen, te zijn…

De grootste luxe in onze hedendaagse wereld is ongeplande, vrije tijd. Alles draait door, 24/7. Dus ook wij draaien door, 24/7. We rusten te weinig, we slapen te weinig. En zelfs in onze slaap rusten we niet.

Hoe drukker je bent, hoe meer rust je nodig hebt


En dat is precies de paradox waarin we leven. Want hoe drukker we zijn, hoe sneller we gaan rennen. Vaak achter de feiten aan, totdat we er verslagen bij neervallen. Tijd, het is onze grootste vriend en tegelijk onze grootste vijand. We hebben er altijd te weinig van. Laat staan van ‘vrije tijd’. Verdedig het fel en waardeer het. Niets doen, rondhangen, lummelen… het is géén verspilde tijd. Je hebt het nodig om weer opgeladen verder te gaan en meer nog: in de tijd waarin je het idee hebt dat je niets doet en stil staat, boek je de meeste vooruitgang! Het is de kostbaarste én meest vruchtbare tijd waarin de mooiste inspiratie tot je komt en je de tofste ingevingen krijgt.

Creëer een plek waar je jezelf kunt zijn en niet de persoon die je dénkt te moeten zijn


Trek je met regelmaat terug zodat je heerlijk jezelf kunt zijn. Zodat je geen rekening hoeft te houden met iemand om je heen. Zodat je alleen bent. Alleen met jezelf, met je gedachten, met je gevoelens. Een ruimte voor jezelf en het bewust worden van jezelf zijn onderling verbonden. We hebben een plek nodig om tot rust te komen, alleen te zijn, de stilte op te zoeken. Een plek om te dromen, om diepe verlangens te laten opborrelen, om creatieve gedachten te laten stromen.

Creëer een plek waar je jezelf kunt omgeven met de dingen waaraan je waarde hecht, die je bewust maken van jezelf. Een plek waar je jezelf kunt zijn en niet de persoon die je denkt te moeten zijn. Een plek waar je je veilig voelt en kunt ontspannen.

Overweeg goed welke dingen je om je heen wilt hebben zodat het ook echt die dingen zijn waar je om geeft. Die dingen die bij jou passen. Die dingen die bij jou horen. Dat geeft een ultiem gevoel van thuiskomen, een waar geluksgevoel.

Een fijne mix aan zintuiglijke gewaarwordingen zorgt voor dat ultieme thuisgevoel


In het najagen van geluk zijn we allemaal hetzelfde. Maar wat dat geluk bij je oproept of voor je betekent, is heel persoonlijk. Wat het ook is, waar jij ook blij van wordt, het zal altijd iets zijn wat je zintuigen en emoties op een positieve manier triggert. Onderschat dus niet de rol van je zintuigen als je thuis een fijne omgeving voor jezelf creëert. Ze spelen een cruciale rol in het ervaren van geluksgevoel! Waar wordt je hart warm van? Waar word je blij van? Is dat een heerlijk zachte deken? Een specifieke geur? Zonnestralen die je doorheen het raam ziet binnenvallen? De krakende vloerdelen als je met blote voeten over je houten vloer loopt? Het is die mix aan fijne gewaarwordingen die zorgen voor een heerlijk gevoel van thuiskomen. Het zijn niet alleen de zichtbare prikkels maar de samenstelling van waarnemingen die een dusdanige synergie creëert dat je je huis als een waar thuis ervaart.

Ik nodig je uit om eens op een andere manier doorheen je huis te lopen. Zie het als een sensuele reis met de missie om je zintuigen te bevrijden. Ruik, hoor, zie, voel…

Er zal een nieuwe wereld voor je opengaan.

Wil je meer inspiratie over de rol die je zintuigen spelen in de beleving van dat ultieme thuisgevoel? Vraag dan hier het gratis inspiratiemagazine ‘Thuiskomen’ aan. Ik deel er tips en tricks over hoe je je woning én je leven zo kunt inrichten dat je dat heerlijke gevoel van thuiskomen kunt creëren, in je huis en in jezelf.

Over de schrijver
Mijn naam is Conny Van Hees, bezieler van Huis Van Hees. Als voormalig psychologe verdiep ik me al ruim 20 jaar in de psyche en het bewustzijn van de mens. Zo’n 12 jaar geleden is daar de passie interieur bijgekomen. Jarenlang ben ik zoekende geweest. Zoekend naar een plek waar ik mezelf kon zijn. Zoekend naar een plek waar ik me fijn voelde. Ik zwierf de wereld rond en kwam erachter dat thuis geen vaste plek is, maar een gevoel. Een gevoel wat je in je draagt. Zolang ik buiten me bleef zoeken, zou ik het nooit vinden. Een spannende maar magische reis naar binnen volgde… En hoewel ik leerde dat het enige echte ‘thuis’ die plek in je hart is, werd ik me er tevens bewust van hoe onze omgeving weldegelijk invloed heeft op ons welbevinden en geluksgevoel en ons kan ondersteunen, juist bij die weg naar binnen… Eén van mijn doelen in dit leven is dan ook om jou dat ultieme gevoel van thuiskomen te laten ervaren. Enerzijds door je de connectie te laten ervaren met je prachtige hart, je 'thuis' wat je altijd bij je draagt. Anderzijds door jouw omgeving zo vorm te geven dat het een helende en voedende afspiegeling wordt van jouw binnenwereld. Mijn missie is om jou te laten THUISKOMEN, in je huis en in jezelf.
Reactie plaatsen

Voorkom dat je de leukste blogs misloopt!

Sluit je nu aan bij de tribe en ontvang  bericht over nieuwe blogs, leuke aanbiedingen, tips &tricks en inspirerende nieuwtjes omtrent interieur en bewustzijn!

50%
Benieuwd naar leuke acties & interessante nieuwtjes of wil je gewoon lekker geïnspireerd worden?
Sluit je dan nu aan bij de Huis Van Hees Tribe!
Meld je nu aan
Nieuwsbrief interieur