Leven met de seizoenen

De steeds verder doordravende ratrace-maatschappij waarin we leven, begint steeds meer zijn tol te eisen. Mensen verlaten de race en vallen uit door burn-out, depressie, ziekte. Moeder Natuur raakt uitgeput door de drang naar steeds meer, beter en sneller. Door de steeds grotere maatschappelijke versnelling, die we onmogelijk als individu kunnen bijhouden, worden we steeds meer uitgenodigd om overlevingsstrategieën in te zetten en vanuit ons hoofd te gaan leven. De connectie met ons hart, met onze ziel en daarmee met onze eigen ware potentie kan zo niet meer op een bezielde en natuurlijk creatieve manier tot uiting komen.

“Onze westerse maatschappij is de weg kwijt. We rennen steeds verder weg van onze natuur en bewegen daarmee steeds meer richting onontkoombaar verval”

De enige oplossing is om radicaal te breken met de ratrace waarin we leven en weer het ritme van Moeder Natuur, van ónze natuur, te volgen. Want ook al denken wij mensen vaak dat we boven Moeder Natuur staan en haar kunnen controleren, feit is dat wij een onderdeel van haar zijn. Wij ZIJN natuur. Hoe kunnen we haar dan willen bedwingen? Hoe kunnen we haar liefdevolle spiegels niet willen zien en haar lessen niet willen leren? Haar organische groei is een uitstekende leidraad voor ons. Het ritme van de seizoenen laat ons precies zien hoe het leven in elkaar steekt. We kunnen geen genoegen nemen met ze alleen maar gade te slaan. We zijn er een onderdeel van: ze stromen door ons heen. Ons lichamelijk en geestelijk welbevinden is een afspiegeling van de seizoenen en alleen door ernaar te luisteren en ermee te werken, kunnen we weer in ons natuurlijke ritme komen. Een ritme waarlangs de liefdevolle en zachte muziek van dit leven weer voluit kan klinken en onze harten kan verwarmen.  

Over de schrijver
Mijn naam is Conny Van Hees, bezieler van Huis Van Hees. Als voormalig psychologe verdiep ik me al ruim 20 jaar in de psyche en het bewustzijn van de mens. Zo’n 12 jaar geleden is daar de passie interieur bijgekomen. Jarenlang ben ik zoekende geweest. Zoekend naar een plek waar ik mezelf kon zijn. Zoekend naar een plek waar ik me fijn voelde. Ik zwierf de wereld rond en kwam erachter dat thuis geen vaste plek is, maar een gevoel. Een gevoel wat je in je draagt. Zolang ik buiten me bleef zoeken, zou ik het nooit vinden. Een spannende maar magische reis naar binnen volgde… En hoewel ik leerde dat het enige echte ‘thuis’ die plek in je hart is, werd ik me er tevens bewust van hoe onze omgeving weldegelijk invloed heeft op ons welbevinden en geluksgevoel en ons kan ondersteunen, juist bij die weg naar binnen… Eén van mijn doelen in dit leven is dan ook om jou dat ultieme gevoel van thuiskomen te laten ervaren. Enerzijds door je de connectie te laten ervaren met je prachtige hart, je 'thuis' wat je altijd bij je draagt. Anderzijds door jouw omgeving zo vorm te geven dat het een helende en voedende afspiegeling wordt van jouw binnenwereld. Mijn missie is om jou te laten THUISKOMEN, in je huis en in jezelf.
Reactie plaatsen

Voorkom dat je de leukste blogs misloopt!

Sluit je nu aan bij de tribe en ontvang  bericht over nieuwe blogs, leuke aanbiedingen, tips &tricks en inspirerende nieuwtjes omtrent interieur en bewustzijn!

50%
Benieuwd naar leuke acties & interessante nieuwtjes of wil je gewoon lekker geïnspireerd worden?
Sluit je dan nu aan bij de Huis Van Hees Tribe!
Meld je nu aan
Nieuwsbrief interieur