Stylingtips: zo creëer je meer warmte en gezelligheid in huis
01 december 2020 

Stylingtips: zo creëer je meer warmte en gezelligheid in huis

Deze donkere periode van het jaar nodigt uit om lekker naar binnen te keren en heerlijk te cocoonen in ons persoonlijke stulpje. Maar hoe doe je dat? En wat als jouw huis helemaal niet aanvoelt als thuis? Waar begin je dan?

Je hoeft echt niet meteen het hele interieur aan te pakken om warmte en gezelligheid te ervaren. Het grootste effect zal je absoluut creëren door de wanden aan te pakken met een likje verf of een behangetje, maar dat is echt geen must. Ook met accessoires kan je al een heleboel. Deze 5 tips helpen je op weg!

Tip 1: Kies voor warme kleuren in huis


Voor sommigen nog steeds heel spannend, maar voeg warme kleuren toe aan je interieur. Heel veel mensen blijven vasthouden aan een witte basis, uit angst voor kleur óf omdat ze gewoon niet weten welke kleur ze moeten toepassen. Laat je inspireren en voel goed wat resoneert met jou! Warme kleuren voegen instant sfeer en gezelligheid toe. Durf je ook voor donkere kleuren te gaan? Deze hebben als bonus dat ze écht het gevoel geven als een warme deken om je schouders heen te vallen.

interieurtips gezelligheid

Tip 2: Verf het plafond


In ons land is het zo standaard om het plafond wit te verven dat we er niet eens meer bij nadenken. Maar heb je weleens stilgestaan bij het effect van een kleurtje op het plafond? Een gekleurd plafond is een tikkeltje out of the box. Voor velen zelfs een tikkeltje te veel. Toegegeven, niet elke ruimte kan het hebben en je moet goed overwegen welk effect je wil creëren. Maar in sommige ruimtes is een tintje op het plafond een gouden greep!

Tip 3: Ga voor een hoge aaibaarheidsfactor


Sowieso is het een goed idee om contrast op te zoeken met de materialen die je in je interieur gebruikt. Zorg er in deze heerlijke winterperiode voor dat je extra aaibare stofjes toevoegt. Denk daarbij aan gezellige vachtjes, een hoogpolig vloerkleed, fluwelen kussens, een suéde poef of een wollen plaid. Niets zo heerlijk dan de deur achter je dichttrekken en wegzakken in een stapel kussens en plaids.

interieur stylingtips

Tip 4: Shine a light


Helaas zijn er nog veel mensen die de verlichting in hun woning naar plan B schuiven. En dat terwijl licht enorm belangrijk is voor een sfeervol interieur!

Zorg voor een goede balans in basisverlichting, functionele, sfeer- en accentverlichting. Denk er daarbij aan om verschillende soorten armaturen in te zetten zoals spots, hanglampen, tafellampen, wandlampen. Denk ook aan de richting van de lichtbundel en hoe het licht zich verspreid. Kijk goed of de plek zich bv. het beste leent voor een up- of downlighter.

Plaats dimmers om het licht zo goed mogelijk aan te passen aan jouw behoeften. En natuurlijk mogen ook kaarsen niet ontbreken! Kaarsen zijn dé ultieme sfeermakers! 

interieurtips sfeer

Tip 5: Shine YOUR light


En last but not least: schijn niet alleen EEN lichtje in je interieur, maar schijn vooral JOUW licht óp je interieur! Ga na wat jij belangrijk vindt, wat jij mooi vindt. Wat inspireert jou? Waar word je blij van? Waar droom je van?

Heb je geen idee? Koop dan alvast een paar zachte kussens en een gezellig dekentje en nestel je in de bank met een stapel woontijdschriften of een tablet. En laat je inspireren door alles wat jouw hart sneller doet slaan. Want een écht warm en gezellig interieur is datgene wat je vanuit je hart hebt gecreëerd. Een interieur wat jouw licht uitstraalt.

Kom je er niet aan uit en heb je nog meer inspiratie en tips nodig? Neem vrijblijvend contact met me op en dan bekijken we samen hoe jij van jouw huis een echt thuis kunt maken!

Over de schrijver
Als eigenaar van Huis Van Hees en voormalig psychologe verdiep ik me al ruim 20 jaar in de psyche en het bewustzijn van de mens. Zo’n 12 jaar geleden is daar de passie interieur bijgekomen.Mijn missie is om mensen bewust te maken van de noodzaak van een veilige en warme thuishaven. Ik wil mensen laten inzien dat het gevoel van thuiskomen een enorm effect heeft op ons bewustzijn, persoonlijke groei en geluksgevoel. Daarbij laat ik ze zien hoe keuzes mbt kleuren, materialen en sfeer daar een grote invloed op hebben. Maar waar ik ze met name in wil bekrachtigen, is dat ze vooral niet naar alle ruis en adviezen uit de omgeving hoeven te luisteren maar vooral hun eigen-wijsheid mogen volgen. Want ieders droominterieur is een interieur wat authenticiteit en persoonlijkheid uitstraalt. Een Huis wat alles verenigt waar ze voor staan. Een Huis wat je waardig een THUIS kunt noemen.
Reactie plaatsen

Voorkom dat je de leukste blogs misloopt!

Sluit je nu aan bij de tribe en ontvang  bericht over nieuwe blogs, leuke aanbiedingen, tips &tricks en inspirerende nieuwtjes omtrent interieur en bewustzijn!

50%
Benieuwd naar leuke acties & interessante nieuwtjes of wil je gewoon lekker geïnspireerd worden?
Sluit je dan nu aan bij de Huis Van Hees Tribe!
Meld je nu aan
Nieuwsbrief interieur